søndag 8. desember 2013

Hundegenser

Når man blir venner med ett lite nøste som dette, da kan en ikke annet enn å bli sjarmert. Denne lille frøkna er en blanding av Yorkshire terrier og Shih Tzu og selve rasen av denne blandingen er Yorkie Tzu.
Og når mor i tillegg forteller at hun fryser, må en jo bare strikke en genser til henne. Men problemet var; Mitzi er bare så liten og alle oppskrifter som fantes passet større hunder. I tillegg var også genserne jeg fant oppskrift på strikket i tykt garn og på tykke pinner. Selv synes jeg mønster er finest når de er strikket i tynnere garn og pinner. Så jeg tok derfor utgangspunktet i Mariusmønsteret, men brukte garnet Smart fra Sandnes og pinner 3,5.

Legg opp 48 masker med Mørk lilla og strikk 30 omganger vrangbord 2 rett og 2 vrang.
Strikk en omgang med rett og samtidig øk jevnt til 56 masker.
 • Fell hull til bånd ved å strikke 26 masker og fell 4 masker og strikk de siste 26 masken.
 • Strikk 26 masker og samtidig legg opp 3 nye masker der du felte 4 masker på omgangen over og strikk til slutt de siste 26 maskene.
Følg nå mønsteret under og øk 1 maske på hver omgang hvor du ser mønsteret går ut;
Der hvor du ser det er gult er hvor beina skal være. Fell 11 masker og legg opp nye 11 masker på neste omgang.

Strikk 3 omganger med lys lilla etter at mønsteret er ferdig.
Felling for å få den kortere under og lengre oppå;
 • Fell 8 masker midt under, 4 masker på hver side av starten og slutten.
 • Fell 2 og 2 masker i hver side på hver pinne til du har igjen 8 masker.
 • Fell av de siste 8 maskene.
Plukk opp 116 masker rundt bakenden nå med mørk lilla og strikk vrangbord, 2 rett og 2 vrang i 7 omganger før du feller av med 2 rett og 2 vrang. (ønsker du den lengre, strikker du bare flere omganger).

Beina;
 • Plukk opp de 22 maskene som du har lagt av til beina og samtidig øk med en maske i hver side til 24 masker.
 • Strikk vrangbord 2 rett og 2 vrang i 15 omganger eller hvor lang du selv ønsker beina.
 • Fell løst av med 2 rett og 2 vrang.
Sånn  ser genseren ut uten hund inni;


Denne genserene her passer til lille Mitzi som måler som følgende;
 • Halsen; ca. 20 cm rundt.
 • Rett under frembeina; ca. 31 cm.
 • Rett foran bakre bein; ca. 36 cm.
 • Fra halsen ned til haleroten; ca. 27 cm.

Og strikk 11 masker på foten merket med gult på mønsteret.
Strikk til alt måler ca 22 cm.

Og sånn som dette ble lille Mizti seende ut;


Genseren er slik at Mitzi fortsatt kan vokse litt i den, selv om jeg ikke tror hun blir så mye større. Halsen er også slik at du kan brette den ned så du velger selv hvor høy hals genseren skal ha.
Når jeg fikk prøve gensere var hun ikke motvillig til å ha den på seg. I følge moren elsker hun å ha gensere på seg og trenger det spesielt nå om vinteren. Så nå kan vinteren bare komme.

7 kommentarer:

 1. Så skjønn den ble:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Mitzi likte den, selv ho ho ser litt fornærmet ut på disse bildenen. Ikkje bare bare å ta bilde av små trøtte nøster. :-)

   Slett
 2. kjempe fin blogg du har, å så mye utrolig fint du lager :)
  titt gjerne innom min blogg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. :-)

   Slett
 3. hei! Utrolig fin blogg og hunde genser, har lett etter en sånn her type lenge nå!! har noen par spørsmål til deg og håper du tar deg tid til å svare. Hunden min er en dvergdachs og litt større en din. han er 44 cm lang, 40 cm rundt bryst og 30 rundt hals. hvor mange masker skal jeg bruke istendenfor 48-56? Kan jeg også strikke med rundpinne istedenfor vanlige pinner. Og til slutt skal man sy den sammen?
  Tusen takk

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. :-)
   Jeg ville ha lagt opp ca. 68 masker på selve halsen, da din hund er 10 cm. tykkere enn hva Mitzi er. Garnet smart rekner 22 masker på 10 cm. visst enn holder strikkefastheten.
   Når du kommer stil selve brystet, ville jeg bare ha øket ut slik som på min. Så må du nesten bare prøve deg litt frem og gjør som meg, prøv den på hunden. Når du er kommet ned til forbeina, ja da er det nok masker.
   På selve lengden er det bare å prøve seg litt frem, kanskje sånn ca. 20 cm. før selve fellingen, da er du sånn ca. midt på magen til hunden. Når du er ferdig med selve fellingen og skal plukke opp masker rundt, plukker du bare opp masker rundt gjevnt fordelt. Usikker på hvor mage masker det blir, bare pass på at du får tatt opp nok til at det ikke blir hull.
   Skulle du her etter vrangborden likevel synes genseren er litt kort, så strikker du bare vrangborden lengre.
   Jeg har strikket min på både sett- og rundpinner, om du kan strikke alt på rundpinne er avhengig av om du har nok masker til det.
   På beina må du bruke settpinner eller magic loop.
   Når genseren er ferdigstrikket er det bare å feste tråder og så la hunden din være stolt eier av genser. for det er ingen sammensying noen plass. :-)
   Håper dette hjelper deg på vei, visst ikke er det bare å spørre igjen.
   Masse lykke til med strikkingen.
   Hilsen Ida Amalie.

   Slett
 4. Hei jeg får ikke mønster til å gå opp nå jeg vstrikker den hunde dressen jeg bruker et tjukk garn å strikke pinne nr 8 det var noen som sa jeg sku bruke det jeg har rekkt opp flere ganger å begynnt på nytt kan noen hjelpe meg med dette.

  SvarSlett