torsdag 18. september 2014

Crystal Ice Hat

I USA har visst nok denne slått an innen hekling. Den heter Crystal Ice Hat eller som på norsk Iskrystall-lue.
Den ser mer avansert ut enn hva den egentlig er, men er egentlig veldig enkel å lage. Den er også utrolig enkel å gjøre om til forskjellige størrelser, alt fra baby til voksen. Alt du må passe på er at maskeantallet er delelig med fem.
Oppskriften er på engelsk men det skal ikke gi noen problemer selv om du ikke er helt stødig på engelsken.
Jeg har bruket heklekrok nr. 4 og tre farger, garnet jeg brukte Rubin fra Sparkjøp. Det går med ca. ett nøste av hver farge, den kan vel nesten regnes som "norgeslue" - Norge i rødt, hvit og blått. ;-)
I videoen har de brukt ett tykkere garn og krok. Men så lenge som du passer på at maskeantallet er delelig med 5 får du ingen problemer. Masken som brukes er luftmasker, fastmasker, kjedemasker, kamelmasker og dobbeltstaver. Kamelmasker er vel det alle vil lure mest på hva er, men bare se nøye på videoen når han forklarer og du vil lett forstå hva det menes. 
Oppskriften på engelsk for de som liker å lese seg frem og ikke se video finner dere her; Crystal Ice Hat.
Og for de som heller vil følge video finner dere disse under her. De som har laget videoen har også vært så snille å lage to, en for de som er høyrehendte og en for de som er venstrehendte.
For de som hekler med høyre hånd;
For de som hekler med venstre hånd;
Det er viktig at dere måler dere ut rett fra starten av og at maskeantallet er delelig med 5 som sagt tidligere. Luen tøyer seg lite, så visst dere legger opp for lite masker vil dere ikke kunne tøye ut luen. Hekling holder seg ganske fast.
Håper dere liker den. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar