mandag 22. september 2014

Marius-kofte

Nok en marius, men denne gangen i kofte form. Ser ut som mariusen ikke går ut av moten og de aller fleste ønsker fortsatt marius i marineblått, rødt og hvit.
Denne er en blanding av medium og large da mottaker ønsket at jakken skulle være litt lengre enn hva oppskriften sa. Men det ble likevel ikke mer enn 9 knapper på jakken.
Denne kofta ble idag sendt ivei og har tatt turen te Eidsvåg.

onsdag 17. september 2014

Liten marius

Når både mor, far og hund i huset har fått strikket mariusgenser må jo også den lille som venter i magen til mora også ha seg en marius. Babyen er ventet om ca. 2 uker og mora har store planer om å ta julekort / julebilder med hele familien i mariusgensere.
Etter litt snakk frem og tilbake med moren, ble det til at jeg strikket genser i størrelse 6 måneder. På den måten har babyen noe å vokse i selv om bildet skal taes når han/hun er ca. 3 måneder.
Bruker ikke mye garn på en så liten genser, det går kun med 2 nøster marineblå, 1 nøste hvit og 1 nøste rødt. Jeg har strikket genseren i lanett babyull fra Sandnes garn.
Men de blir jo veldig søte og små å se på disse genserne da. :-)

mandag 1. september 2014

Skappel-jakke

Mange sier de ikke kan å strikke gensere. Men da har de ikke prøvd ut Dorthe Skappel sine oppskrifter.
Det går rett og slett ikke ann å finne lettere gensere og jakker å strikke trur e. :-)
Alle mønster finner dere her på denne siden, hun har også kommet ut med ei bok hvor dere finner alle oppskriftene. Denne kan dere finne foreksempel her på tanum sine sider, boken heter SkappelStrikk.
Selv ble det til at jeg strikket ei skappeljakke te ei venninne og god kollega, hun valgte selv hvilken jakke og hvilken farge hun ville ha. Det ble til at hun ønsket skappeljakke #1 og fargen hun valgte var Sand fargenr; 2521. Hele genseren er strikket med dobbel tråd, en tråd suri alpakka og mini alpakka fra Sandnes garn.
 
Og slik ble resultatet;
Bakstykket har 65 riller.
Begge fremstykker har også dette, men du har lommer etter 23 riller.
Halsen har 12 riller.
Armene har 44 riller.
Jakka er one size, så den passe til alle.