mandag 25. mars 2013

Vestlandsgenser

Har nå igjen gjort noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle komme til å gjøre. jeg har strikket min første genser i voksenstørrelse....og i tillegg forandret på oppskriften uten hjelp!!!

Ann Jorunn hadde egentlig begynt på denne genseren selv. Hun ønsket seg en Vestlandsgenser å hadde kjøpt garn og pinner selv. Hun hadde også strikket en god del selv på den da jeg tok over. (hun mente nemlig at den aldri kom til å bli ferdig, visst jeg ikke tok over) Så jeg tok fatt på oppgaven med godt mot.
 
Eneste utfordringen jeg ventet å møte var å lage rundfelling på den, da den egentlig ikke hadde det. For foreløpig har jeg ikke symaskin, så ser derfor på gensere med montering som helt uaktuelt.

Men etter at jeg selv hadde strikket litt på den, merket jeg at dette kom til å ta litt lengre tid for jeg i det hele tatt kunne begynne å tenke på rundfelling. Ann Jorunn hadde uheldigvis begynt å strikke på pinne nr. 4 og hadde jeg fortsatt på det hun hadde strikket, ville genseren blitt i størrelse xxl trur jeg. 
Så da var det bare å rekke opp og begynne fra starten av selv. (Ann Jorunn tok heldigvis dette med godt mot og ble ikke lei seg for det) 
Armene og bolen gikk raskere enn hva jeg først trodde. Så når jeg da endelig igjen kom til selve det å sette sammen bolen og armen, for å så strikke rundfelling, ja da begynte den virkelige utfordringen. Først måtte jeg finne en annen oppskrift med rundfelling på, så måtte jeg finne ut et maskeantall som stemte og helt til slutt finne ut hvor jeg da på dette mønsteret skulle felle inn masken. 

Men genseren ble ferdig til slutt og både Ann Jorunn og jeg ble godt fornøyd med resultatet.
Genseren er strikket i vestlandsgarn fra Coop Ekstra, vrangborder på pinne 3 og selve genseren er strikket på pinne 3,5. Og ble i en størrelse S/M, litt usikker på akkurat størrelse på grunn av sammensatt genser av to oppskrifter.1 kommentar:

  1. - Ida Amalie gjør ting hun ikke kan!
    Men resultatet blir jammen knall selv uten å ha øvd;) Du er så flink altså!

    SvarSlett