tirsdag 4. juni 2013

Musli/frokostblanding

Var på besøk hos søsteren min her om dagen og fikk da smake på hennes hjemmelagde musli og det må bare sies at det var kjempe godt. Så det ble til at jeg ba om oppskriften og den fikk jeg. Men hun hadde ikke mål, men det gikk greit da jeg fikk vite hva hun hadde hatt oppi.
Her er oppskriften Musli ala Gry;
Ble en tur i langskapet til mamma for å se hva hun hadde og så var det ut og kjøpe resten;
Jeg har brukt oppskriften som jeg fikk, men la til valnøtter da jeg av en eller annen grunn kjøpte det da jeg var på butikken. ;-) Og så er det hazzelnøtter, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, og havregryn. Dette får du i vanlige dagligvarebutikker. Men sukrin og gojibær måtte jeg på butikken Life for å kjøpe, men du får tak i det hos andre helsekostbutikker også. Sukrin er istedenfor sukker og det påvirker ikke blodsukkeret, mens gojibær er tørkede bær med mye nyttig i og går under kategorien supermat. Så er det litt kanel og kardemomme som er tilsatt. Og eneste som er fytende er litt rapsolje og vann.

Siden Gry ikke sa hvor mye av alt som skulle oppi, ble det til at alt bare ble kastet oppi og hele blandingen fikk til slutt plass i 3 glass, selv om det siste glasset ikke ble helt fylt;
 Selv synes jeg dette smaker veldig godt og en trenger ikke mye for å bli mett. Jeg blander det med yoghurt eller biola. Dette kan være en herlig start på dagen. :-)

7 kommentarer:

 1. e bruke vanlig sukrin, og ikkje sukrin gold da, men sikkert godt det og! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sukrin gold tålte bedre varme, den karameliserer seg litt og den ligner litt på brusukker. er egentlig ikkje store forskjellen i smak visst i følge de som selger det. Men greit at det tåler høy varme. :-)

   Slett
 2. Blanda du heile poser/esker av alt på bildet Ida ? Spiser en del frokostblanding vi, så tenkte jeg skulle prøve denne oppskrifta du har her .

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.

   Tok ikkje noen bestemte mål da oppskriften jeg fikk ikkje hadde, så e e usikker på hvor mye jeg brukte av hver del. Er egentlig bare å slumpe oppi det du måtte ønske. Det var det jeg gjorde.
   Gojibæra hadde jeg oppi etter stekingen.

   Lykke til.

   Slett
 3. Ser det står 4x15 min. Vil det si at en steker 15 min,tar det ut og rører og steker nye 15 min osv og når skal da sukrinen tilsettes ? i første steikerunde eller senere ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   Sukrin hadde jeg først oppi 2 ss. i selve blandingen, så 1 ss. for hver gang du tar de ut etter 15 minutter steking. Altså bare strø en skje over og rør litt i den hver gang.
   Kan også være luret å passe på stekovnen, kan hende du må skru ned på varmen etterhvert, alt avhengig av hvordan ovnen din steker.

   Lykke til.

   Slett
 4. Ta her va godt med youghurt!!

  SvarSlett