lørdag 8. desember 2012

Kosedyr og forestilling (bedre å være hårløs enn håpløs!)

Innimellom alt annet av hva jeg older på med, kan jeg aldri helt gå bort fra kosedyrene. Fikk etterhvert gjort ferdig litt over ett dusin av blekkspruter i alle mulige farger. Så når turen da gikk heim te Sunndalsøra i går kveld, kunne jeg da ha med meg 28 nye kosedyr som mamma kan gi ut på jobben til de små barna.
Det ble som sagt blekkspruter og i tillegg til disse noen smurfer, elefanter og andre bamser.

Etter at disse ble avlevert var det til for forestilling i Hovshallen ved Sunndal kultur hus. Vi skulle på forestillingen KREFT FOR FAEN! Som er inspirert av sunndalingen Fredrik Fahle som fikk konstantert kreft ved juletider i fjor. En forferdelig beskjed å få lillejulaften, men han mistet ikke motet. Og selv om han fikk beksjed om at han hadde 9 måneder igjen, har han nå levd 11 måneder etter den fryktelige beskjeden. Og som han sier da kjæresten klipper av han håret; DET ER BEDRE Å VÆRE HÅRLØS ENN HÅPLØS!
Forestillinga er et resultat av en stor dugnadsinnsats og alle inntekter gikk til barneavdelingen for kreftbehandling ved St. Olavs Hospital i Trondheim.
Hele forestillinga var kun av tre skuespillerer. Nils Golberg Mulvik som spilte hovedperson med sykdommen kreft, Karen Hansen Brandvold som den støttenende kjæresten og Harald Brusethaug som legen. Fredrik Falhe dukket også opp selv ved en anledning, hvor han sang sin egen komponerte sang "KOFFOR ME?"
Alle ord og hver enkelt sang fortale historien så godt og det var en sterk og utrolige forestilling, hvor vi både felte tårer og lo med. Musikken er skrevet av Lars Ramsøy-Halle, Fredrik Fahle, Jo Inge Nes, Øystein Sandbukt, Peter Wergeni og Audun Skorgen.

Her er en av sangen de sang: " Ni måna, ni liv". Den er skrevet av Svein Sæter og musikken var av Øystein Sandbukt.

Ni måna, ni liv

Det magiske talet e ni
Ni måna for eit ban å ble te
Ni måna kan bli sluttn for me
Eit nytt liv, og alt forbi

 E bli ikkje åtti år
Men gammel nok te å sjå
dæm to e tenkje mæst på:
Ho e ælska, og unginj vår

Det magiske talet e ni
Ni vøkku, ni måna, ni liv
Na dommen e fikk vil e hiv:
Du dør om eit svangerskaps tid

E veit ikkje når e skal ga
Men e veit at minne bli gjømt
så livet mett ikkje bli glømt
E livve viar på ta

E he mange liv igjæn
E he mange liv igjæn
E he mange liv igjæn


Ord blir fattige etter denne forestillingen, men ord sier også noen få ord sier mye; som sagt ble det både tårer og latter under hele forestillingen og selv om det var en sterk forestilling å se. Er det en forestilling jeg ville ha sett og støttet opp om igjen. Flott innsats av alle sammen og ekstra takk skal Fredrik selv ha Både for å fortelle sin historie selv komme på senen og synge sangen "Koffor me?", det gjorde en allerede sterk fortelling ennå sterkere.

Her har dere en link til lokalnyhetene på NRK, trykk på innslaget Kreft for faen! innslag nr. 7. Så får dere ett lite innblikk i hva dette går ut på.
Etter 3 forestillinger denne helgen har de nå fått samlet inn rundt en kvart million i følge Aura Avis! FLOTT!!!!

De fikk også så veldig fortjent premie fra Driva avis.
 Suverene vinnere av årets Drivanavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar