lørdag 13. juli 2013

Ett skjørt laget med forkortede pinner.

Er heldig som har ett bonustantebarn som elsker å pynte seg! Og med alt garn jeg har liggende er det jo kjekt å ha noen en kan lage noe til. Fant denne oppskriften på Drops sine sider. Et skjørt i Fabel, strikket fra side til side med forkortede pinner. Den var egentlig i damestørrelser fra S til XXXL, men siden Vanja kun er 8 år lagde jeg det bare litt mindre.
Jeg la opp 100 masker med fargen 912 sjokolade og strikket 3 riller.
Så kom det til de forkortede pinnene, de strikkes slik:
* - Strikk til det er igjen 20 (sette ett merke), snu og strikk tilbake. 
- Strikk til det gjenstår 35 masker (sett ett merke), snu og strikk tilbake. 
- Strikk 2 masker, snu, strikk tilbake, strikk 4 masker, snu strikk tilbake, strikk 6 masker, snu strikk tilbake, fortsett slik med å strikke 2 masker mer for hver gang det snus til det er strikket 42 masker (sett ett merke etter de 42 maskene).
- Strikk 6 riller over alle maskene. *

Gjenta fra *-* til arbeidet måler ca. 65 cm. i høyden mellom 2.og 3.merke (når det ligger flatt på bordet) – avpass etter en hel fold. Kan også være lurt å måle på personen som skal ha det.

Etter siste pinne med de forkortede pinnene, strikker du kun 3 riller. Fell av og sy sammen med oppleggskanten. Brett ned kanten oppe i linningen ca 2 -2,5 cm og sy en kant som du kan dra en strikk inni.

Og etter alt dette sitter du da igjen med ett søt lite skjørt med volangkanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar